pondělí 21. listopadu 2016

JAK JSME VYPADALI, ŽE SI VYMÝŠLÍME



Dnes jedna úsměvná. Anebo jak to může vypadat, když malý autík dělá řekněme naschvály. Navštívili jsme totiž nutričního specialistu. 

Kubíkův úzký rejstřík jídel, které jí, nás už nějakou dobu zneklidňuje. Občas zaslechneme, že mu lupne v kloubech, trápíme se, že k obědu nepozře téměř nic jiného než suché přílohy následované kompotem či salátem. Polévky a maso jsou mu dlouhodobě na hony vzdálené. A tak jsme se vydali tam, kde posoudí, jestli a případně co mu chybí.

Pan doktor byl moc sympatický a po návštěvě jiných autistů byl očividně obeznámen s faktem, že se k našemu milánkovi raději nemá přibližovat. Po vkročení do ordinace totiž Kuba vehementně volal HOTOVO! Prostě buďte rádi, že jste mě dostali dovnitř...

Jelikož věděl, že mám v kabelce tzv. dobrůtku (= pouze a výhradně sójový kmen), dožadoval se. S chutí ji sezobnul a vzápětí si řekl o banán. Dostal banán. Po banánu přišla na řadu mandarinka. A tak nám pan doktor povídal o tom, co a kolik je potřeba konzumovat, my se tvářili dostatečně soustředěně, ovšem nikomu z nás neušlo, jak si tam Kuba mlsá. Co mlsá, on přímo pomlaskával!! Chápejte, my sedíme v ordinaci kvůli výživě syna, kterou označujeme dlouhodobě řekněme za specifickou (= mizernou) a naše dítě si tam pořádá piknik! Jako by nám tím říkal: „Na mě si nepřijdete! Žádné nutridrinky, to na mě není!“
 
Nutridrinky jsme opravdu nedostali, ani nic jiného. Po naší výpovědi o tom, co se doma jí a nejí, po zobrazení grafu, ve kterém mu dle výšky a váhy vyšel ideální stav a dost možná i po tom, jak tam debužíroval, jsme dostali uklidnění, že to děláme dobře a že by mu nemělo nic chybět.

Ale nebylo to špatné. Jít pro změnu k doktorovi, co vás uklidní a nechce vás za rok vidět znovu:-)

A opravdu hodně jsme se doma nasmáli...a pak jsme mu na doporučení pana doktora uvařili vajíčko jako živočišný zdroj bílkovin a tetelili se, jak mu chutná:-)


Žádné komentáře:

Okomentovat