neděle 19. října 2014

KDE TO JSME?



Stává se jen málokdy, že mě něco hodně pobouří a vytočí. V minulých letech jsem měla co do činění s médii a velice rychle jsem zjistila, že cokoliv najdu v novinách nebo uvidím v televizi, mám brát s rezervou a hlavně tomu nemám slepě věřit. Pravda nebo lež, obojí vychází zkreslené a není možné se tomu nějak zvlášť bránit. Vlastně ani zprávy moc nečtu, na zprávy v televizi se popravdě nedívám vůbec. Je to možná špatně, ale odmítám se stresovat věcmi, které nemám šanci změnit. Už tak se stresuju dost každý den z jiných důvodů.

Dneska jsem byla ale docela konsternovaná. Článek níže stojí za přečtení, jakkoli smutný je. A bohužel tady to na velké zkreslení nevidím, už jen z toho, co jsem se kdy doslechla v kruzích kolem rodičů dětí s PAS, přečetla na nejrůznějších zápisech rodičovských skupin apod.


Věci se nedějí správně. A takoví lidé, takoví „znalci“, rozhodují o osudech. Kde to jsme? Nakonec, ani posudkový lékař, který vydal už dvakrát ortel ohledně příspěvku na péči u našeho syna, Jakuba v životě neviděl. Nevím, co je horší. Jestli lékař, který dítě neviděl ani z rychlíku, zhodnotí jeho nárok na příspěvek a úroveň jeho hendikepu od stolu, nebo člověk, který je soudním znalcem, má být kovaný v psychologii a troufne si popřít diagnózu renomovaných specialistů. Byť dítě viděl a hendikep tedy nepoznal. A ještě nařkne matku z neurotičnosti.

Tak tohle pro mě byla silná nedělní káva. Snad ani nechci vědět, co za tím je. A jestli „pouze“ neschopnost a nekompetentnost znalkyně, tak o to hůř.


Žádné komentáře:

Okomentovat