čtvrtek 25. května 2017

SPRÁVNÉ ROZHODNUTÍ



Už několik dní bojujeme s Kubíkovou nechutí. Nechutí umýt si ruce, nechutí jít se sprchovat, nechutí pít, jíst, poslechnout jednoduchý pokyn. Večerní bojkoty přichází, když už jsme s mužem oba unavení a sotva pleteme nohama. Ranní afekty nám berou obrovský kus energie, startují nám dny tím špatným způsobem, přináší neuvěřitelné nervy a smutek. 

Poslední dobou zkrátka bojujeme. Je spousta věcí, které jsou teď těžké. Oba potřebujeme nabrat sílu, zoufale hledáme každou chvíli pro sebe, hledáme energii, kde se dá. Nikdy jí ale není dost v zásobě a náš práh bolesti a trpělivosti nestačí. 

Jsem smutná, když i přes viditelné trápení a hromadu práce nám lidé ještě přidávají. Jak stále čelíme mnohdy absolutnímu nedostatku empatie, jak naše okolí chce od nás opravdu hodně brát ale nedávat. 

Vydržíme s mužem hodně, ale teď už se opravdu ocitáme u konce sil. 

Jsou to přesně ty dny, kdy vím, že jsem se rozhodla správně. Skončit v práci a věnovat se naplno synkovi. Mít čistou hlavu a trpělivost nevyčerpanou jinde, ale připravenou pro něj. Byly mi dopřány tři hezké roky, kdy jsem se mohla alespoň trochu realizovat a žít trochu i mimo zdi našeho krásného domova. Odnesu si hezké vzpomínky a pokusím se zvládnout všechno, co přijde. A že se to už blíží.


Žádné komentáře:

Okomentovat